Overblog Suivre ce blog
Editer la page Administration Créer mon blog
/ / /

Arhitectul Theonicu Săvulescu este unchiul Arhitectului Alexandre Ghiulamila. Alexandre avea 20 de ani când l-a întalnitt pe Theonicu la Paris... sà depene amintiri de la Vila Vânàtori de la Sinaia... nu  ştiu dacă este înainte sau după construcţia Gàrii din Brasov...

Gările Braşovului
În 1873, la Braşov s-a construit prima gară a oraşului, dată în folosinţă odată cu sosirea unui tren cu 24 de „care”, de la Sighişoara
Primul fluier de locomotivă a fost auzit în Braşov pe vremea când Cetatea număra 29.584 locuitori, şase fabrici de postav, cinci rafinării de petrol, trei fabrici de hârtie, două de spirt, câteva mori de cereale şi mai ales renumitele bresle meşteşugăreşti care aveau peste o mie de ateliere mari şi mici. Prima apariţie a trenului a fost în zilele de 28 – 30 mai 1873, când a avut loc proba tehnică de verificare tehnică a căii ferate Sighişoara – Braşov, prima construită pe teritoriul judeţului nostru.

Primul tren a sosit la Braşov de la Sighişoara
Prima gară a Braşovului a fost construită paralel cu drumul Hărmanului (actuala stradă a Hărmanului), vizavi de Rafinăria Braşov. A fost construită între anii 1871 – 1873 de către Societatea Căilor Ferate Ungare de Est, fiind o clădire austeră, cu parter pentru birouri şi etaj pentru locuinţele de serviciu ale personalului. Duminică, 1 iunie 1873, într-o zi caldă de vară, numeroşi locuitori ai celor şapte sate săcelene, brăneni cu mic, cu mare, dar şi locuitori ai aşezărilor de pe cursul Oltului îşi căutau un loc mai bun prin mulţimea de braşoveni ca să vadă „carul de foc” sau minunea trenului. Fix la ora 11.00, la linia întâi din gara Braşov a sosit primul tren festiv, cu 24 de „care” trase de o locomotivă cu abur. Cu el a fost deschisă calea ferată Sighişoara – Braşov. Construită între anii 1868 – 1873 prin firma fraţilor Waring, această cale ferată a legat Braşovul de reţeaua feroviară central europeană. Era ultimul tronson al magistralei Oradea – Cluj – Braşov. În aceeaşi zi a avut loc şi primul incident în cadrul Regionalei de Cale Ferată Braşov. În documentele vremii se consemnează faptul că „la podul mare de peste Olt, de la Racoş, un car a alunecat de pe şine”, dar echipa trenului a repus vagonul pe linie şi trenul şi-a continuat drumul spre Braşov. În toamna anului 1873, în faţa gării Braşov s-a înfiinţat şi depoul de locomotive cu şase linii, atelierul de reparat locomotive şi vagoane şi o remiză din lemn aşezată în zona dintre străzile Banat, Dobrogea şi Transilvania. Remiza putea adăposti 4 – 6 locomotive cu abur.

Prima linie transcarpatică
În timp au fost construite şi deschise alte linii de cale ferată care au legat Braşovul de oraşe din Principatele Unite şi din Transilvania. În data de 10 iunie 1879 a fost inaugurată calea ferată Braşov – Predeal – Ploieşti, prima linie transcarpatică din România. Câţiva ani mai târziu, pe 24 iunie 1891 a fost deschisă linia Braşov – Zărneşti (cu intenţia de a se face legătura spre Câmpulung). Cu ocazia acestei inaugurări s-a înfiinţat gara Bartolomeu şi mica staţie Braşov Suburbie, desfiinţată în anul 1961. Tot în 1891, pe 11 octombrie, a avut loc inaugurarea tronsonului Braşov – Sfântu Gheorghe – Târgu Secuiesc. Pe 7 martie 1892 s-a deschis circulaţiei linia Braşov – Satulung. În aceste condiţii, gara a devenit neîncăpătoare, pe măsura creşterii populaţiei oraşului şi judeţului, concomitent cu mărirea numărului de călători care veneau la Braşov sau doar tranzitau Braşovul. Prima gară a Braşovului a funcţionat până în anul 1902.

O gară distrusă de două războaie
A doua gară a Braşovului a fost construită de Căile Ferate Ungare de Stat – MAV, între anii 1902 – 1906, prin extinderea vechii gări cu două aripi simetrice care aveau la capete grupurile sanitare ale staţiei. Şi faţada a suferit modificări prin adăugirea unor ancadramente decorative. Noua gară a fost inaugurată în anul 1906, când Braşovul avea 41 de mii de locuitori, iar judeţul ajunsese la un număr de 137 de mii de locuitori. În 29 august 1908 a fost inaugurată linia de cale ferată Braşov – Făgăraşn – Sibiu, iar în 27 iunie 1931 s-a deschis circulaţiei tronsonul Braşov – Hărman – Întorsura Buzăului. În timpul primului război mondial (1916 – 1918), gara a suferit numeroase stricăciuni. Au fost afectate liniile gării şi ale depoului de locomotive, dar şi clădirea de călători. Gara a fost refăcută, dar în timpul celui de-al doilea război mondial a fost din nou afectată serios. Pe 16 aprilie 1944 a fost incendiată şi distrusă de bombardamentele americane. Între anii 1939 – 1946, depoul de locomotive a fost mutat din gara Braşov pe un nou amplasament, în partea de nord a oraşului, la ieşirea spre Sfântu Gheorghe, unde funcţionează şi astăzi. Acolo s-au construit hale dotate cu toate instalaţiile necesare. Construcţia modernă a depoului Timiş – Triaj şi apoi Braşov – Triaj a fost realizată între anii 1940 – 1949, după planurile inginerului Florin Simionescu şi ale arhitectului Mihai Mihăilescu. De asemenea, în perioada 1940 – 1948 se construieşte staţia Braşov Triaj.

O gară provizorie
Cea de-a treia gară a oraşului Braşov a fost o construcţie provizorie executată de Regionala CFR Braşov între anii 1945 – 1947. Era o clădire tip baracă, ridicată pe amplasamentul gării distruse în 1944, din care s-a mai păstrat, totuşi, o parte din etaj. La 1 august 1959, în gara Braşov au circulat primele locomotive Diesel – electrice. Această gară a funcţionat până în august 1962.
Actuala gară împlineşte 45 de ani
Cea de-a patra gară a Braşovului, cea care există şi în zilele noastre, a fost inaugurată în data de 19 august 1962. Ea a fost construită în zona uzinei Tractorul, pe un amplasament aflat la 800 de metri de liniile vechii gări şi la 1,5 km nord de gara veche. Lucrările au durat un an şi cinci luni, suprafaţa construită fiind de 2.350 mp. Cădirea a fost realizată de ICI – CF Braşov, după proiectele arhitectului Theonicu Săvulescu.
La 1 august 1963 a fost inaugurată festiv circulaţia primei locomotive electrice, pe transonul Braşov – Predeal, prima cale ferată electrificată cu ecartament normal din România. La 9 decembrie 1965 a fost dată în circulaţie calea ferată electrificată Braşov – Predeal. Prin gara Braşov pot trece zilnic 89 de perechi de trenuri cu 10 – 12 mii de călători.

Autor: CJ Brasov  22 iun 2007
__________________________

Partager cette page

Repost 0
Published by

CENTENARUL PAUL SMARANDESCU

Începând cu anul acesta si pânà în 2045, vom sarbatori Centenarul unui imobil construit de Paul Smàràndescu în fiecare an,
ba chiar doua sau trei imobile centenare pe an.
Centenarul Vilei Vânàtori este în 2015, mai ràmâne 1 an ca sà îi dàm infàtisarea pe care ne-a lasat-o arhitectul ei.