Overblog Suivre ce blog
Editer la page Administration Créer mon blog
/ / /

Născut în 1973, în oraşul Sinaia, istoricul de artă Gabriel Badea-Păun este absolvent al Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti şi doctor în istoria artei al Universităţii Paris IV-Sorbona cu o teză despre "Antonio de La Gandara (1861-1917), un portraitiste de la Belle Epoque". Este autorul mai multor volume, apărute la Bucureşti şi Paris între 1997 şi 2013: "Monarhi europeni. Marile modele. 1848-1914", "Carmen Sylva, uimitoarea Regina Elisabeta a României", "Portraits de Société XIXe-XXe siècle", apărut aproape concomitent la New York, Londra şi Paris, distins cu Prix du Cercle Montherlant - Académie des Beaux-Arts în 2008, "Le Style Second Empire, Architecture, décors et art de vivre", "Mecena şi comanditari. Artă şi mesaj politic", „Pictori români în Franţa. 1834-1939”, „La sagesse d’une reine”, „Fluturi sărutându-se”.

A fost distins cu Premiul "Alexandru Tzigara-Samurcaş - Fundaţia Magazin Istoric", 2010, cu „Medalia pentru Loialitate Regele Mihai”, 2010. Este Cavaler al Ordinului Meritul Cultural, 2009.

Autorul a fost prezent la Bucureşti pentru lansarea ultimului volum publicat, „Fluturi sărutându-se”, apărut la Editura „Curtea Veche”.

(Un interviu din jurnalul "Cotidianul")

Partager cette page

Repost 0
Published by

CENTENARUL PAUL SMARANDESCU

Începând cu anul acesta si pânà în 2045, vom sarbatori Centenarul unui imobil construit de Paul Smàràndescu în fiecare an,
ba chiar doua sau trei imobile centenare pe an.
Centenarul Vilei Vânàtori este în 2015, mai ràmâne 1 an ca sà îi dàm infàtisarea pe care ne-a lasat-o arhitectul ei.