Overblog Suivre ce blog
Editer la page Administration Créer mon blog
/ / /

Când o sa îtelegem cà restaurarea orasului este un proiect de mediu de prima inportanta... si ca fondurile europeene pe care le avem la dispozitie se duc pe apa sâmbetei daca nu propunem public nimic?

Extras dintr-un articol inspirat si bine venit:

La nivelul Europei Centrale și de Est, la jumătatea perioadei de implementare a programului cuprinsă între 2007 și 2013, granturile contractate de cele 10 țări din ECE se ridicau la 110,2 miliarde Euro. Această sumă reprezintă 53% din bugetul total alocat pentru perioada 2007 – 2013. Până la sfârșitul anului 2010, o sumă de 36,3 miliarde de Euro (respectiv 17%) din bugetul disponibil și o treime din granturile contractate fuseseră rambursate beneficiarilor. Tot până la sfârșitul anului 2010, majoritatea măsurilor de intervenție se situau în jurul unui procentaj de contractare cuprins între 33% și 82%. Majoritatea granturilor, în valoare de 81,96 miliarde Euro, respectiv 74% din totalul granturilor contractate au fost în domeniul transporturilor, dezvoltării resurselor umane, dezvoltării economice și al proiectelor de mediu.

În aceste condiţii, este chiar și mai important ca România să profite de sumele considerabile, încă disponibile, din fondurile UE acordate pentru perioada 2011-2013. Cu toate acestea, ultimul sondaj anual efectuat de firmele membre ale KPMG din regiune, intitulat EU Funds in Central and Eastern Europe*, arată că în România rata de absorbţie a fondurilor europene continuă să se situeze în urma altor țări din Europa Centrală şi de Est în multe sectoare. În timp ce mai puțin de jumătate din bugetul disponibil României a fost contractat în 4 ani, sub 10% a fost rambursat beneficiarilor.

Daniela Nemoianu, Partener Executiv la KPMG în Romania

Partager cette page

Repost 0
Published by

CENTENARUL PAUL SMARANDESCU

Începând cu anul acesta si pânà în 2045, vom sarbatori Centenarul unui imobil construit de Paul Smàràndescu în fiecare an,
ba chiar doua sau trei imobile centenare pe an.
Centenarul Vilei Vânàtori este în 2015, mai ràmâne 1 an ca sà îi dàm infàtisarea pe care ne-a lasat-o arhitectul ei.